Gjërat që nuk e prishin Agjërimin
Pyetje: Kam qënë agjërues dhe fjeta në xhami, kur u zgjova pashë se isha xhunubë. A ndikon kjo diçka në agjërim duke ditur se unë nuk jam pastruar dhe e fala namazin pa u pastruar? Njëherë tjetër një gurë më goditi në kokë dhe filloi të rrjedhë gjakë, a duhet ta prishë agjërimin për shkak të gjakut? Sa i përket vjelljës, a e prishë agjërimin a jo?
Përgjigje: Xhunubllaku nuk e prishë agjërimin pasiqë ai është pa vullnetin e robit. Ai obligohet të merr gusl (pastrim nga xhunubllaku) nëse ka dalë diç prej tij. Pejgamberi sal-lallahu alejhi ve sel-lem kur u pyet për këtë, u përgjigjë se xhunubi obligohet me gusl nëse sheh spermën. Namazin që e ke falur pa u pastruar, kjo është një gabim i madh prej teje dhe një e keqe e madhe, prandaj, namazin e falur duhet ta falësh përsëri me nje pendim tek Allahu i Lartësuar.Guri i cili të ka goditë në kokë e pastaj ka rrjedhë gjakë, nuk e prishë agjërimin. Vjellja që del pa dëshirën tende nuk e prishë agjërimin, duke u mbështetur nl fjalën e Pejgmaberit sal-lallahu alejhi ve sel-lem: “Kënd e kaplon vjellja ai nuk duhet të kompenzojë, ndërsa kush vjellë me vetëdëshirë ai duhet ta kompenzojë” trans. Ahmedi dhe autorët e Suneneve me isnad sahih.